Tanec života

Ve svém vlastním zájmu jsem napsala jednorázovku. Doufám, že se vám bude líbit. absolutně netuším, kam se nakonec doberu, ale... znáte mě...

Užijte si to i vy, kteří čekáte na BoZ a nečtete Cyklistu :-P

Tanec života




Vysoký muž nenápadně, zatímco tančil se svou taneční partnerkou, sledoval druhou dvojici. Jejich taneční kolegy. Blyštivé šaty s vyšívanými vzory barevných flitrů, které se naparovaly před světlem a vesele lámaly jeho paprsky do různě barevných odstínů, lákaly všechny oči. On však sledoval něco jiného. Černý frak, který muži v oblasti pozadí vytvářel vzrušivé linie, jak se svaly napínaly. Nemohl z jeho dokonalosti spustit oči. Přál by si ten zadek vidět takhle při tanci bez nějakého oblečení. Možná to zní ujetě, ale… Polkne slinu, která se mu nahromadila v ústech při těch představách.

"Patriku, sakra čum, kam šlapeš. Kde ti zase lítá mozek?!" jeho taneční partnerka na něj vyjede - za poslední měsíc už to přestal počítat. Je to skoro každý krok.

"Promiň, zamyslel jsem se." Sklopí pohled před zvědavými dvěma páry očí, pár sice nepřestává tančit do rytmu hudby, ale pozorně je sleduje.

"Myslíš nějak moc často! Co se s tebou děje?! Za dva týdny je mistrák a my ho nemůžeme podělat! Vzchop se přeci, vždyť nám to pořád tak krásně šlo nebo myslíš, že ty trofeje jsou zadarmo? Vzpamatuj se, přece jsi neobětoval tolik času a sil jen abys to po třech krocích posral?!"

"N-ne, to ne," zakoktá se, když ho zaplaví salvou takových slov. Asi jí ještě nezažil sprostou. Moc jemná na to, aby jí něco tak vulgárního vylétlo z úst. Mýlil se. Nyní ho peskuje jako stará keliška, které se sousedovic pes vyčůral na záhonek. Dlaždiči by se měli jít zahrabat. Přestane ji vnímat po tom, co se dozví, že je naprosto nesoustředěný idiot a i malý junior by to za něj odtancoval na jedničku. Jeho pohled upoutá taneční pár, který si jich přestal všímat a dál tancuje, nevnímaje sprosťárny, které vypouští Magda ze svých dokonale upravených úst. Možná, že si nechala předělat plastikou, ale to ho nezajímá. Patrik se okouzleně zachytí pohledem na kříži dospělého muže, který poslední rok, co spolu trénují, vnikl do jeho tajných snů a přání. Ale neřekl by to nahlas. Nikdy. Klára se k němu dokonale hodí. Nejenom na tanec. Nikdy ani náznakem nedal najevo, že by mohl být na muže. Nikdy se na Patrika nepodíval jinak než jako na kamaráda. Alex je prototyp toho muže, kterého chce každá žena. Rostlý, krásný, milý, tanečník, který rozumí módě, aby ne, když jim šije kostýmy. Přesně jako si ušil ten upnutý frak, který tak láká jeho pohled. Hned by ten zadeček polaskal. A možná by i okusil jeho-

Dopad ruky na jeho tvář ho probere. Ostrá bolest, která se najednou objeví, ho překvapí. Něco zaspal? Z tváře mu zmizí zasněný výraz. Uvědomí si, že hudba již přestala hrát a Alex s Klárou nyní sledují pobaveně jejich výměnu. Teda - spíš tu Magdinu.

"Víš co? Seru na tebe! Už toho mám dost. Čumíš si někde po ptákách a ani mě neposloucháš… Máš štěstí, že mi jde o ten mistrák, protože jinak bych ti tady s tím sekla. Všude jinde najdu tanečního partnera, kterej se mi bude věnovat-" Nestačí svá slova však doříct, když jí skočí do řeči Alex.

"Sice se ti jiní budou věnovat, ale tady tančíš s Mistrem světa, toho tak snadno nenajdeš, protože všude jinde po světě umí holky tancovat stejně dobře, jako ty, ne-li lépe," podotkne pobaveně a vychutnává si její výraz. Patrik jen zůstane zírat. Alex se ho právě zastal? Nevěří tomu. Byli sice přáteli, ale nikdy se nestalo to, že by se ho Alex takhle zastal. Vždy si zakládal na tom, že s ženami musel vycházet co nejlépe a i když ho nějaká pěkně naštvala, vždy se choval diplomaticky. Nechápal to. On by v nejednom případě dávno vybuchnul, ale Alex to bral s ledovým klidem.

"Vždyť - vždyť se na něj podívej. Culí se jak debil s výrazem někde na Marsu, pokud není ještě někde dál. Pořád mi šlape na nohy. Vždyť tu sestavu už dávno umíme tak proč ji začal kazit dva týdny před mistrákem? Vždyť na ní není nic těžkého. Sám mě jí učil. A taky má vést on, ne já!"

"Dovol mi, abych ti něco řekl, Magdo. Možná byste si měli dát od tancování na chvíli pauzu… Víkend bez tance vám jen prospěje…" Alexova autorita je znát z celého jeho postoje. Říct mu "ne" by byla sebevražda.

Patrik opatrně přikývne. Asi má pravdu, možná, že když se na něj nebude soustředit v jeho blízkosti, že ho to trochu přejde. Nahlas však neřekne nic. Nemá proč. Magda na něj vrhne zamračený pohled a odkráčí do šaten, aby se spakovala. Proč taky ne. Je pátek a volný víkend nemá každý týden, že…

Patrik se pomalu taky spakuje. Na lavičce vyzvedne svoji lahev s pitím, které si zde nechal. Taneční hudba, která se rozlyne sálem ho zarazí. Pohlédne na Alexe, jak se s Klárou v rytmu hudby spojí do jedné osoby. Klára se nechá uchytit v pase a se špičkovým postojem tanečnice nechá svého partnera, aby ji provázel sálem. Úsměv na tváři mají oba trénovaný, ale je to krásná podívaná. Když se k němu přiblíží tak na něj Alex jen spiklenecky mrkne. Na moment se mu zadrhne dech v těle. To už z toho třpytu flitrů má halušky nebo to byla pravda?! Raději se urychleně, jako nějaký puberťák - ve svých třiceti letech - spakuje ze sálu s tichým pozdravem, na který mu stejně nikdo neodpoví.

Zamyslí se nad tím, co mu řekla Magda, že na něj sere? Uchechtne se. Všichni čtyři moc dobře ví, že nebýt Patrika, neměla by žádnou trofej. To on s ní trénoval do noci hloupé základy, které zvládají pětileté holčičky v základním kurzu, který vede. Může mu nadávat, jak chce, to jí nebere, ale stačí jedno slovo a neškrtne si do konce života. Kdyby se na něj tehdy Alice nevykašlala s tím, že chce založit rodinu, tak by měl tu nejlepší a nejkrásnější partnerku. Lepší si přát nemohl. Chápala všechny jeho vrtochy a nálady stejně tak, jako on vyslechl její problémy. Nakonec se tance vzdala. To on nedokáže. Až příliš dlouho se tanci věnuje. Už dvacet let. Otřese se, když mu jeho věk vyvstane na mysli. Ano. Dotáhl to sice daleko v kariéře, ale i v něm se začíná rozmáhat pocit, že by se mohl usadit. Jenž sám? To ne. A nenarazil ještě na někoho, kdo by neviděl jeho slávu a peníze, ale jeho. Aby vnímal i jeho potřeby, aby se milovali, byli si souzení a s dokonalostí to spolu dotáhli do důchodu. Zachechtá se svým ubohým snům puberťáka. Nebyl žádný zajíček, aby nevěděl nic o tajích sexu. Jeho postelí prošlo již spoustu milenců na jednu noc. Jeho fanynky a fanoušci o tom věděli, a první moment pravdy spustil opravdu velký poprask, brzo to však utichlo. Jako vše. Každou horkou novinku spláchne nějaká další.

Když projde ztichlým parkem, pípne mu v kapse přijatá smska. Zmateně vyndá mobil. Kdo by mu chtěl něco takhle pozdě večer? Alex?

"Za půl hodiny v baru, u Tondy."


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Unwell - Kapitola 37

Unwell

Unwell - Kapitola 81 II/II