Překročil svůj stín

Takové malé "triple" drabble na pokračování, protože se mi chtělo. ;-)
Moc děkuji za Vaše komentáře u předchozí jednorázovky.

Překročil svůj stín


Na záda mu dopadne sněhová koule. Ohlédne se a jen taktak uskočí, aby nedostal druhou do obličeje. Fotoaparát svírá oběma rukama, aby mu náhodou nevyklouzl. Na to si ho až příliš vážil.

"Pojď na chvíli sem nahoru. Vydechni taky trochu." Pobídne rozesmátý Marek Silvestra. Víkend trávili vysoko v horách. Daleko od civilizace, aby si vzájemně užili toho druhého. Byl to jeden z mála víkendů, který měli jen pro sebe. Sníh a led tu ostře kontrastoval s létem, které panovalo v nížině, odkud šplhali.

Možná před pár měsíci by Silvestr ještě váhal, ale nyní už ne. Schová fotoaparát do batohu u svých nohou a nahodí si ho na záda. Několika jistými kroky se přesune přes kameny až na vrchol výstupku, kam několik hodin šplhali. Přitiskne se ke svému partnerovi, čímž u něj vyvolá pohyb hlavy a rtů lačnících po polibku.

Měl jistotu, kterou hledal.

***

Silvestr se slastně protáhne na pohovce. Dosud se krčil u notebooku a pracoval, takže si dovolil malou pauzu. Kreslení komiksů jeho záda přímo válcovalo.

"Už dlouho jsem tě neviděl fotit." Usměje se Marek, když si k němu přisedne. Vtiskne mu polibek na rameno a natáhne ruce, aby prsty prohnětl ztuhlá ramena. Brašna s fotoaparátem, a veškerou technikou, byla uložena ve skříni v jejich společné pracovně a zároveň tak trochu foto studiu. Nejen jejich fotografie byly všude po bytě.

"Bylo načase začít se dívat na svět jinak… Fotografie… je jen obrázek bez citů. A i když vyvolává vzpomínky… Přes hledáček není vidět všechno. Chci si teď užívat hlavně tebe. Mojí rodinu."

"Že ti to trvalo." Popíchne ho Marek jemně. Sklouzne dlaní na Silvestrovu. Prstýnky z bílého zlata o sebe jemně cinknou. "Jsem rád, že jsi mi dal před lety šanci. Nám dal šanci." Poopraví se.

Silvestr k němu zvedne kdysi vyhýbavě nejistý pohled. Dnes je v jeho očích pobavení, jiskřičky potutelnosti a láska. "Byl jsi neodbytný, co jiného mi zbývalo?"

Konečně byl celý.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Unwell - Kapitola 37

Unwell

Unwell - Kapitola 81 II/II