Unwell - Kapitola 56


Kapitola 56: Článek


Možná to bylo znamení, že by to měl vzdát a jít spát do své zřídkakdy používané ložnice v prvním patře.
Promnul si oči. Odkud vyšel ten hluk? Co způsobilo, že se tak náhle probudil? Nebyl to Severus, nebo ano? Teddy?
Pohlédl ke schodům a čekal, až uslyší další zvuk. Čekal, aby zjistil, jestli potřebuje z noční můry utišit Severus nebo Teddy. Teddyho noční můry byly nelogické. Týkaly se témat dětských nočních můr - jednalo se o ukradené sladkosti a příšery pod postýlkou. Prostě obyčejné dětské noční můry. Severusovy noční můry byly strašné. Takové měl člověk jen, když zažil hrozné utrpení - noční můry o bolesti, nuceném sexu a nespokojených majitelích. Alespoň to Harry dokázal rozpoznat ze Severusových vzlyků a křiku.
To Harrymu zvedalo žaludek možná víc, než by mělo.
Ale Teddy neplakal. Hluboce spal… pokud prostě jen nevykřikl a okamžitě znovu neusnul, jak to malé děti často dělávaly. Severus by touhle dobou už dusil své vzlyky v polštáři, aby zůstal potichu a nerušil svého pána… ale to jen tehdy, pokud by byl dostatečně při smyslech, aby si uvědomil, že je v bezpečí, že to byl jen zlý sen.
Možná je to zloděj. Jednou přišli zloději i do Zobí ulice. Vloupali se do domu a šli přímo do přístěnku pod schody. Pro malého Harryho to byla děsivá noc.
Ale dům byl tichý. A temný, jak to mělo být. Až na to, že krb byl…
Všiml si, že se v krbu vznáší dopis. Když si ho prohlédl, okamžitě zjistil, že je od George, který jednoduše napsal na obálku: Jestli mě někdy budeš potřebovat, maličký, víš, kde bydlím.
Harry byl příliš unavený a příliš zvědavý, než aby byl popuzený tím, že ho nazval maličkým. Otevřel obálku a cítil, jak se mu zastavilo srdce, když našel spěšně vystřižený článek.
ZNÁMÝ GENERÁLNÍ ŘIDITEL FIRMY NA KOŠŤATA NAPADEN KRYSAMI
RICHARD H. WESTON (39) z Londýna byl včera ve večerních hodinách napaden na Obrtlé ulici. Ne zloději, bývalými přisluhovači Toho-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit nebo známým svícnovým davičem (více na straně 3), ale krysami.
Ano, přinášíme tuto zprávu jako první. Krysami. Podle všeho napadla skupina krys Westona včera 4. října 1999 pozdě v noci kolem 23:50. Majitelé obchodů na Obrtlé ulici si stěžovali na velké množství těchto zvířat, a to i pokud vezmeme v potaz, o jaké místo se jedná. Ale nikoho nikdy nenapadlo, že by mohlA být nebezpečím tak blízko hlavní tepny, Příčné ulice.
Otázky zahalující incident samozřejmě zůstávají. Co dělal Weston tak pozdě na tak notoricky známém místě? Byly za tím nelegální lektvary? Problém s gamblerstvím? Merlin odpusť, temná magie? A co zlákalo krysy, aby napadly tak bezúhonného muže spíše než pomatené kouzelníky nebo bradavičnaté čarodějnice, kterými je toto místo zamořeno? Podrobnosti jistě brzy vyplavou na povrch.
Pan Weston utržil mnoho škrábanců a kousnutí a některé části jeho těla byly zcela ožrány. Dokud jeho části těla plně nedorostou, zůstane v lektvary navozeném kómatu.
-STELLA SYLVESTER
Příště: Kapitola 57: Krok správným (nebo špatným) směrem?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Unwell - Kapitola 37

Unwell

Unwell - Kapitola 81 II/II